[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقالات::
برای نویسندگان::
ثبت نام و اشتراک::
برای داوران::
اسامی داوران ۱۴۰۰ به بعد::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پذیرفته بهار و تابستان ۱۴۰۴::
پذیرفته پاییز و زمستان ۱۴۰۴::
نمایه ها::
پیوندها::
انتشار آنلاین مقالات پذیرفته::
گواهی رتبه علمی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 18 - ( بهار و تابستان 1395 ) ::
جلد 9 شماره 18 صفحات 23-7 برگشت به فهرست نسخه ها
مبانی فتاوای تکفیری ‌سلفیه؛ ارزیابی و نقد
مجید معارف1 ، عبدالهادی فقهی زاده1 ، سید سعید عزیزنژاد2
1- استادعلوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران
2- دانشجوی دکتری دانشکده اصول الدین تهران
چکیده:   (28209 مشاهده)

سلفیه تکفیری با تکیه بر مبانی استنباطی خود ، یعنی بدعت شماری هر آنچه سلف ترک کرده­اند و نیز پرهیز افراطی از تأویل آیات قرآن ، به نتایجی دست یافته­اند که به نوعی آنان را به صدور فتاوای تکفیری خاصی سوق داده است . ابن تیمیه در برخی از کتابهای خود، انجام ندادن یک کار از سوی سلف را به معنای بدعت و حرمت آن کار محسوب ­کرده و تخطی از این حریم را بدعت نامیده است. مثلا در مورد حکم شرعی برگزاری مراسم مولودی خوانی در ولادت پیامبر اکرم (ص) ، معتقد است که این مراسم از جمله کارهایی است که سلف وپیشینیان انجام نداده‌اند با آنکه مقتضی آن وجود داشته و مانعی نیز بر انجام آن نبوده است واگر این کار خیر محض یا راجح بود، سلف از ما به انجام آن سزاوارتر بودند؛ زیرا آنان بیشتر از ما به رسول خدا­(ص) محبّت داشتند و از ما بیشتر به پیامبر­(ص) احترام می­گذاشتند و بر کارهای خیر حریص‌تر بودند. او فقهای مذاهب اسلامی را جاهل ­­نامید و قرار دادن موسمی جدا از موسم‌های شرعی ، همچون برخی از شب‌های ماه ربیع الاول (شب مولد رسول الله) ، برخی از شب‌های ماه رجب(مبعث) و مانند اینها را  بدعت‌ دانست زیرا سلف آنها را مستحب ندانسته است. در دوران معاصر نیز برخی از علمی وهابی به تبعیت از ابن­تیمیه ، برپایی مراسم برای ولادت پیامبر­(ص) و غیر او را غیر مجاز برشمرد. و بر این باوراند که این عمل از جمله بدعت‌هایی است که در دین حادث شده است؛ زیرا رسول‌خدا­(ص) وخلفای راشدین وغیر آنان از صحابه و تابعین ، این عمل را انجام نداده‌اند. مبانی متخذ از قرآن کریم و سنت قطعی معصومان(ع) نشان دهنده این حقیقت است که بسیاری از ادعاهای سلفیه در این زمینه، اصل و ریشه­ای در دین ندارد و از این رو نمی­توان به آنها اعتقاد یافت.

واژه‌های کلیدی: بدعت، فعل سلف، سلفیه، فتاوای تکفیری، ابن تیمیه
متن کامل [PDF 254 kb]   (1898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/19 | پذیرش: 1395/8/19 | انتشار: 1395/8/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ma’aref M, Feqhizadeh A H, Aziznezhad S S. The Principles of the Takfiri Fatwas of Salafism: Assessment and Criticism. 3 2016; 9 (18) :7-23
URL: http://pnmag.ir/article-1-389-fa.html

معارف مجید، فقهی زاده عبدالهادی، عزیزنژاد سید سعید. مبانی فتاوای تکفیری ‌سلفیه؛ ارزیابی و نقد. پژوهشنامه قرآن و حدیث. 1395; 9 (18) :7-23

URL: http://pnmag.ir/article-1-389-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 18 - ( بهار و تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پژوهش نامه قرآن و حدیث pazhouhesh name-ye quran va hadith
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4713